keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Leffahyllystä

Elokuvahan on yksi suosituimmista viihteenlajeista. Professori Artturi Kannisto keksi sanan elokuva, josta aikaisemmin käytettiin nimeä ”elävät kuvat”.
Ranskalaiset Lumieren veljekset järjestivät ensimmäisen elokuvaesityksen 28.12.1895 Pariisissa. Elokuva oli yksinkertainen dokumentti asemalle saapuvasta junasta. Äänielokuvat löivät läpi 1920-luvun lopulla, sen jälkeen monet mykkäelokuvan tähdet, kuten Buster Keaton saivat pikku hiljaa väistyä. Värifilmit yleistyivät pitkien elokuvien tuotannossa 1940-luvun loppupuolella. Viimeisin elokuvatekniikan mullistus on ollut digitaalisuus. Digitaalinen kuvaaminen, editointi ja äänen taltiointi yleistyivät 1990-luvulla.

Nyt on siis tulossa viimeisen päälle asiantuntevaa (hahaha) arvostelua elokuvista. Tyylilajeina kauhua, komediaa, toimintaa, draamaa, lasten elokuvia ja mitä nyt milloinkin hyllystä käteen sattuu tarttumaan...

Arvosteluasteikko on täysin mielivaltainen ja henkilökohtainen ja se voi vaihdella päivästä jopa tunnista toiseen. Arvostelu tapahtuu sen hetkisen mielialan mukaan 1-5 välillä. Asiasta voi valittaa ja esittää eriäviä mielipiteitä, joilla ei ole kuitenkaan merkitystä tähän arvosteluun. 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita artikkelia (tai mitä tahansa) koskeva kommenttisi ao. kenttään!
Kiitos kommentistasi.

- Salaoven Emäntä -