maanantai 10. maaliskuuta 2014

Insuliinipumppu hälyttää...

Lauantai 08.03.2014

Pojalla on ollut insuliinipumppu käytössä 3 vuotta. Pumppu hälyttää automaattisesti aina, jos esimerkiksi insuliini on loppumassa, patterit lopussa tai jos kyseessä on vaikka tukos. Tukoksen sattuessa insuliinin saanti on loppunut kokonaan ja pumppu sulkee itsensä automaattisesti ja asia pitää hoitaa heti.

Meidän tapauksessa koko pumppuhistorian aikana hälytys tukoksesta on tullut ainoastaan kaksi kertaa. Kunnes nyt viikonloppuna, hälytys tuli kaksi kertaa saman yön aikana. Huh hah hei, ei muuta kuin kaikki insuliinit ja kanyylit vaihtoon. Meneehän se yö niinkin. Syy tukoksiin ei selvinnyt, mutta eilen homma tuntui taas sujuvan paremmin. Muutamia korkeita sokereita lukuun ottamatta.

Miten tällaiset sattuvatkin aina öisin...

Pumppu on kuitenkin toiminut hyvin ja olemme siihen erittäin tyytyväisiä. Pumpun käyttöikä on noin viisi vuotta, josta yli puolet on siis jo mennyt. Uudet pumppumallit/vaihtoehdot käydään tietysti läpi, kun sen aika koittaa,  mutta tämä malli, johon kuuluu sokerimittari/kaukosäädin on ollut erittäin loistava valinta. Poika on jo niin iso, että hän on tietysti nyt ihan eritavalla itsekin mukana pumpun valinnassa, kuin ensimmäistä pumppua valitessamme. Hänhän sitä pääasiassa itse käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita artikkelia (tai mitä tahansa) koskeva kommenttisi ao. kenttään!
Kiitos kommentistasi.

- Salaoven Emäntä -